Pomidory faszerowane serkiem wiejskim

Banalny przepis!

Nadziewane pomidory
Nadziewane pomidorymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1 łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Prosty przepis na faszerowaną cukinięInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas