Pomidory ze schabem

Doskonałe na niedzielny obiad.

Składniki:

Reklama


● 4 kotlety schabowe
● 30 dag pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół lub 4 podłużne pomidory, sparzone, obrane i pokrojone w ćwiartki
● 2 czerwone papryki
● średnia perłowa cebulka
● 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
● łyżka listków świeżego oregano
● 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
● oliwa z oliwek
● szkl. bulionu warzywnego
● sól, pieprz
● olej
● natka

Przygotowanie:

Kotlety oprósz czarnym pieprzem i solą, obsmaż z obu stron (po 3-4 minuty) na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Odłóż na talerz.

Dodaj łyżkę oliwy na patelnię, wrzuć posiekany czosnek, a po minucie posiekaną cebulkę. Zeszklij, cały czas mieszając.

Dodaj pokrojoną paprykę, smaż 3 minuty, a następnie dodaj pomidory, 1/2 szkl. bulionu i kotlety. Przykryj patelnię i duś na małym ogniu przez ok. 7 minut.

Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i oregano. Podawaj np. z kawałkami bagietki, posypane natką.

Dowiedz się więcej na temat: kotlety | pra

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje