Poncze dla dzieci

Poncz
Poncz123RF/PICSEL

Kokosowo-ananasowy

Do garnka wlej 250 ml soku ananasowego. Wsyp 10 dag drobnych wiórków kokosowych. Zagotuj. Po wystudzeniu wstaw do lodówki na noc.

Następnego dnia przecedź przez sitko, wyłożone wcześniej gazą. Taki poncz świetnie pasuje do ciast czekoladowych z kremem budyniowym albo maślanym.

Herbaciano-owocowy

Dwie torebki herbaty owocowej, najlepiej z malin albo owoców leśnych, zalej 250 ml wrzątku. Posłódź do smaku. Dodaj 2-3 łyżeczki soku z cytryny lub limonki.

Stosuj do ciast biszkoptowych z dodatkiem owoców i bitej śmietany.

Koktajl bananowo-malinowyInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas