Portobello nadziewane kiszką Ziemniaczaną i cukinią

Tradycyjna, oryginalna receptura i pyszny smak

Składniki

  • Kiszka Ziemniaczana np. Gzella 1 opak.
  • pieczarki portobello 10 dużych sztuk
  • cukinia starta na grubej tarce 2 szklanki
  • żółty ser starty na tarce ½ szklanki
  • papryczka chili posiekana 1 sztuka
  • tymianek 2 łyżki
  • natka pietruszki ½ szklanki
  • pieprz czarny i sól do smaku
  • rukola

Sposób przygotowania



Reklama

Z Kiszki zdjąć osłonkę i rozgniatać ją widelcem, dodać startą cukinię odciśniętą z wody, posiekane ogonki pieczarek, chili, żółty ser i posiekane zioła. Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać wszystkie składniki. Farszem napełnić kapelusze portobello. Zapiekać w piekarniku przez 40 minut nagrzanym do 180°C. Podawać na ciepło ze świeżą rukolą lub ulubionym sosem.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje