Porzeczkowa zebra

Deser w 15 minut!

Składniki:

  • 20 dag ciastek kokosowych
  • 30 dag mascarpone
  • 40 dag czarnych porzeczek
  • 10 dag cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 5 łyżek likieru owocowego (np. cassis)
  • 5 dag startej białej czekolady
  • orzechowa posypka

Przygotowanie:

1. Porzeczki oczyść, oderwij od gałązek. Owoce opłucz i dobrze osącz na sitku. Zostaw trochę porzeczek do dekoracji, resztę przesyp do miseczki. Dodaj cukier i likier owocowy. Porzeczki lekko rozgnieć widelcem, składniki przemieszaj.

Reklama

2. Serek mascarpone utrzyj z cukrem waniliowym. Domieszaj startą białą czekoladę. Ciastka kokosowe połam na spore kawałki.

3. W wysokich szklaneczkach ułóż warstwami: ciastka, masę porzeczkową oraz krem z czekoladą. Deser udekoruj odłożonymi owocami oraz orzechową posypką. Do czasu podania przechowuj w lodówce.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje