Porzeczkowy chłodnik z orzechami włoskimi i mleczkiem kokosowym

Zupy owocowe to doskonała propozycja na upalne dni. Lekkie, delikatne w smaku, najlepiej smakują lekko schłodzone. Chłodnik przygotowany na bazie porzeczek, nie tylko zachwyca swoim kolorem, ale również smakiem, który zawdzięcza połączeniu owoców z delikatnym mleczkiem kokosowym i chrupiącymi orzechami włoskimi Chandler.

Składniki

  • 2 szklanki porzeczek
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 100 g Orzechów włoskich np. Chandler Bakalland
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego

Sposób przygotowania

Porzeczki myjemy i zalewamy szklanką wody. Gotujemy na małym ogniu przez chwilę, a następnie dodajemy cukier i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wywar studzimy i blendujemy na gładką masę. Przed podaniem dodajemy do zupy mleczko kokosowe oraz posiekane orzechy włoskie. Zupa najlepiej smakuje schłodzona. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje