Potrawka cielęca z warzywami - Robert Sowa

<b>Składniki:</b> 60 dag łopatki cielęcej pokrojonej w kostkę, 1 cebula pokrojona w kostkę, 20 dag warzyw euro-mix, 20 dag pieczarek, 1 papryczka chilli, 100 ml białego wytrawnego wina, 100 ml bulionu, 200 ml śmietany 36 proc., 2 ząbki czosnku, 50 ml oliwy z oliwek, majeranek, biały pieprz, liść laurowy, sól.

Przygotowanie

Umytą i osuszoną cielęcinę należy posolić, popieprzyć i natrzeć czosnkiem. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć cielęcinę i przysmażyć. Dodać, cebulę, pieczarki, papryczkę chilli, zalać bulionem, białym winem i dusić do miękkości. Dodać warzywa euro-mix, przyprawy i dusić do miękkości. Przed podaniem dodać śmietanę i świeży majeranek. Danie podajemy z białym ryżem długoziarnistym lub kluseczkami.

Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas