Potrawka drobiowa

Doskonała z pieczywem lub ryżem.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 30 dag marchewki,
- 3 łyżki czubate masła,
- 3 szklanki rosołu,
- 2 podwójne piersi z kurczaka,
- łyżka oleju,
- 1 cebula,
- 2 łyżki czubate mąki,
- szklanka kwaśnej śmietany,
- 30 dag zielonego groszku z puszki,
- 20 dag fasolki szparagowej z puszki,
- sól,
- pieprz,
- gałka muszkatołowa,
- natka

Przygotowanie:

Marchewkę obierz, pokrój. W garnku stop łyżkę masła, dodaj marchewkę, mieszając, chwilę smaż. Następnie zalej rosołem i ugotuj do miękkości. Odcedź, wywar zachowaj. W tym czasie opłucz mięso, osusz, pokrój w kostkę i obsmaż na oleju na złoty kolor. W garnku na maśle podsmaż siekaną cebulę. Oprósz mąką i zasmaż nie rumieniąc. Mieszając, podlej śmietaną i 2 szklankami wywaru z warzyw. Dodaj mięso i marchewkę oraz osączony groszek i fasolkę. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj łyżkę posiekanej natki. Danie podawaj z pieczywem lub ryżem. 1 porcja = 532 kcal

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas