Potrawka z kaszą

Potrawka z indyka.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 60 dag fileta z piersi indyka,
- 2 cebule,
- 1 cukinia,
- 1 bakłażan,
- 3 kolorowe papryki,
- pół szklanki bulionu warzywnego (z kostki),
- 5-6 łyżek śmietany,
- 1-2 łyżki pasty paprykowej,
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oleju,
- zioła prowansalskie,
- sól,
- pieprz

Przygotowanie:

Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Kaszę przełóż do rondelka. Zalej zimnym bulionem. Gotuj około 10 minut, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw na gorącą płytę lub do nagrzanego piekarnika na 20-30 minut do napęcznienia.
Warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień mięso. Dołóż warzywa. Oprósz ziołami. Przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Smaż ok. 5 minut.
Podsmażone mięso oraz warzywa podlej bulionem. Dodaj śmietanę. Dołóż pastę paprykową i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i duś 25-30 minut, tak aby warzywa pozostały twardawe. Kaszę przemieszaj widelcem i podawaj z potrawką.
Cena porcji: 4,70 zł
Porcja zawiera: 730 kcal

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz potrawy z drobiu? Zobacz również:

Dowiedz się więcej na temat: mięso | warzywa | drób | indyk | kasza

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje