Pożywna zapiekanka z mozzarellą i szpinakiem

To najprostszy sposób na sycącą, pyszną kolację z winem. Na bazie serów wyczarujesz niebanalne dania, którymi możesz podjąć np. niespodziewanych gości.

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1/2 szklanki cukini
  • 1 szklanka szpinaku
  • 1 garść różyczek brokuła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g tartej mozzarelli
  • 4 jajka
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania

Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj obraną i pokrojoną cukinię i szpinak. Duś aż zmiękną, dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołową. Roztrzep jajka, wlej na patelnię z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i umieść w wysmarowanej masłem tortownicy. Posyp serem i zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje