Prosta fritatta z jarmużem

Smaczna i zdrowa!

Składniki

  • 100 g mięsa z piersi kurczaka pokrojonego na małe kawałki
  • 1 cebula
  • 2 garści jarmużu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 mały pomidor
  • 6 jajek
  • 2 łyżki mleka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka oregano
  • kilka kulek sera mozzarella

Sposób przygotowania


Reklama


Cebulę i pomidora pokrój w kostkę. Jajka roztrzep z dodatkiem mleka. Posól i popieprz. Kawałki kurczaka przesmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj cebulę, a po kilku minutach listki jarmużu porwane na kawałki. Smaż chwilę, by zmiękł. Wlej ocet balsamiczny, dodaj pomidora, dopraw solą, pieprzem i oregano. Wlej roztrzepane jajka z mlekiem. Szybko wymieszaj, na wierzchu ułóż kulki mozzarelli i poczekaj ok. 5 minut aż spód i boki się zrumienią. Patelnię wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z termoobiegiem na kolejne 5 minut. Podawaj od razu. To również świetna opcja na śniadanie w Nowy Rok!

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje