Prosty tort owocowy

Biszkopt nasącz ponczem.

Składniki:

  • biszkopt, przekrojony na 3 blaty (patrz przepis po lewej)
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • 1 czubata łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny

Reklama

Krem:

  • 500 g kremowego sera (np. mascarpone lub philadelphia)
  • 500 ml zimnej śmietany kremówki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 400 g truskawek do dekoracji (na rynku są jeszcze świeże spod folii lub z importu)

Sposób przygotowania:


Biszkopt nasącz ponczem. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodaj stopniowo serek i delikatnie wymieszaj. Krem rozsmaruj na warstwach biszkopta, dodając umyte i pokrojone truskawki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje