Przepis na lekkie tiramisu

Prosty przepis , kilka chwil na schłodzenie i przysmak, podany w eleganckich pucharkach, ucieszy zarówno oko, jak i podniebienie.

Składniki

  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 4 żółtka
  • 100 g cukru, drobnego
  • 100 g biszkoptów 'lady fingers'
  • ok 150 ml mocnego naparu kawy
  • 50 ml likieru Amaretto
  • kakao do posypania

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty kogel-mogel. Dodawać stopniowo Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony  dalej ucierając, masę schłodzić. Biszkopty maczać w kawie wymieszanej z likierem, układać w pucharkach lub większym naczyniu. Biszkopty przekładać masą, aby ostatnią warstwą była masa twarogowa.  Schłodzić deser w lodówce, przed podaniem posypać kakao.

Reklama

Smacznego !

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje