Przepis na pyszne ryżowe placuszki.

To znakomita alternatywa dla kotletów z mięsa czy ryby. Ryżowo- warzywne frykasy z dodatkiem orzechów przygotujesz w niecałe pół godziny!

1. W rondlu stop łyżeczkę masła. Wsyp 10 dag kleistego ryżu i smaż, mieszając, aż będzie szklisty. Zalej 1,5 szkl. bulionu i gotuj do miękkości. Dodaj 5 dag posiekanych orzeszków ziemnych. Wystudź.

Reklama

2. Drobno posiekaj obraną marchewkę, usmaż na łyżce oliwy dodaj do ryżu. Dołóż 3 łyżki drobno startego żółtego sera, wbij 2 jajka. Wsyp 1 łyżkę mąki pszennej.

3. Przypraw solą, pieprzem i kurkumą, wyrób. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj masę, formując placuszki. Usmaż na rumiano z obu stron. Serwuj z sosem jogurtowym.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje