Przepis podstawowy na ciasto ucierane (piaskowe)

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:

  • 250 g masła,
  • 250 cukier,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • 4 jajka,
  • 375 g mąki,
  • opakowanie proszku do pieczenia,
  • 100 ml mleka

Przygotowanie:


Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na kremową masę. Kolejno dodawać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać na przemian z mlekiem.

Czas przygotowania: 15 minut

Smacznego
 123RF/PICSEL
Smacznego
 123RF/PICSEL
Smacznego
 123RF/PICSEL
Smacznego
 123RF/PICSEL

Na bazie ciasta podstawowego można przygotować różne warianty, dodając np. kakao, owoce, stosując masy lub polewy.

Ciasto podstawowe pieczemy w przygotowanej formie w 175 stopniach C przez 25-30 minut.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas