Przysmak na maślance z jogurtem

Można zjeść go na śniadanie zamiast musli

Jogurt z owocami
Jogurt z owocami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Owoce przebierz, opłucz.  Część odłóż do dekoracji, resztę zmiksuj  w wysokim naczyniu (jeśli przeszkadzają  ci pestki, maliny przetrzyj przez sitko).

2. Dodaj maślankę i jogurt grecki, ponownie zmiksuj, dosładzając do smaku ksylitolem lub cukrem trzcinowym.

3. Dodaj do smaku sok z cytryny (ok. łyżki). Wstaw do lodówki do schłodzenia.

4. Chłodnik przed podaniem udekoruj płatkami, świeżymi owocami i rurkami (można również podać go w wersji do picia  bez żadnych dekoracji).

Zmysłowe smaki: Jagodowy Eton messInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas