Przysmaki z dżememi pomarańczą

Tak smaczne, że... trudno przestać jeść!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Żółtka i jajka ubij na puszysto. Do misy miksera wsyp przesianą mąkę, drożdże,szczyptę soli, oba cukry,ciepłe mleko i pianę jajeczną. Wyrabiaj 10 min. Dodaj masło i spirytus,wyrabiaj 5 min. Nakryj ściereczką i odstaw, by ciasto podwoiło objętość.

2. Rozwałkuj ciasto na 3 cm.Wytnij okrągłe pączki. Nakryj ściereczką i zostaw do wyrośnięcia na 30 min. Usmaż na rozgrzanym, głębokim oleju na złoto, osącz na papierowym ręczniku. Ostudź, nadziej dżemem zmiksowanym z obraną pomarańczą (wąską końcówką szprycy). Oprósz cukrem pudrem lub polać lukrem.

Pyszne jagodzianki - prosty przepis na przepyszne drożdżowe bułeczkiInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas