Pstrąg smażony z migdałami

Składniki: 4 pstrągi, 10 dag sparzonych i obranych ze skórki migdałów, pół kostki masła, olej, 2 cytryny, pół litra soku jabłkowego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz czarny i biały.

Przygotowanie

Reklama

Pstrągi wypatroszyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem, odstawić do lodówki na pół godziny. Rozgrzać na patelni olej i masło. Smażyć ryby do 5 minut z każdej strony. Migdały smażyć na osobnej patelni, tylko na maśle, na złoty kolor. Pół szklanki soku jabłkowego wymieszać z mąką ziemniaczaną, resztę soku zagrzać w rondelku. Do gorącego soku dodawać powoli sok z mąką, ciągle mieszając. Pstrągi przed podaniem należy polać masłem z migdałami i sosem jabłkowym.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Tekst pochodzi z magazynu

Dowiedz się więcej na temat: olej | cytryny | pstrąg | ryby | pstrągi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje