Pucharek żurawinowy

Wygląda apetycznie!

Składniki dla: 8 porcji

Składniki

  • 30 dag mrożonej żurawiny
  • 2 szkl. soku żurawinowego
  • 3 kubeczki (po ok. 18 dag) jogurtu waniliowego
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • po 1/2 łyżeczki mielonych goździków i cynamon,
  • 4 łyżeczki miodu

Sposób przygotowania

1. Żurawinę wrzuć do garnka. Zalej sokiem żurawinowym. Dodaj połowę miodu. Gotuj, aż owoce prawie zaczną się rozpadać. Odłóż ok. 1/3 żurawiny. Resztę owoców zmiksuj wraz z sokiem. Ponownie włóż wyjęte owoce. 

2. Połowę żelatyny rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku. Wlej do musu. Rozlej go do pucharków. Wstaw do lodówki do stężenia. Pozostałą żelatynę rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku, przestudź. Jogurt utrzyj z resztą miodu. Dodaj cynamon oraz goździki. Połącz z żelatyną. Masę wylej na stężały mus. Deser wstaw do lodówki na 2-3 godziny.  

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje