Pudding chlebowy

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-6 porcji.

Pudding chlebowy
Pudding chlebowymateriały prasowe

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 170 st. C.

Poprzecinaj kromki pieczywa tostowego po przekątnej, pokrój masło w drobną kostkę. Ułóż trójkąty z pieczywa w naczyniu do zapiekania i posyp kostkami masła.

W dużej misce zmieszaj cukier, rodzynki, śmietanę, mleko, żółtka, miąższ wydrążony z laski wanilii i rum. Dobrze wymieszaj.

Wlej mieszankę na pieczywo w naczyniu żaroodpornym. Posyp cynamonem i brązowym cukrem. Wstaw do piekarnika na 25-30 minut.

Pudding możesz podawać sam lub z gałką lodów waniliowych.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Pyszne jagodzianki - prosty przepis na przepyszne drożdżowe bułeczkiInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas