Pudding migdałowy według przepisu Leonardo da Vinci

O wielu znanych wegetarianach nie wiemy, że nimi byli. Słynni wegetarianie to np. Plutarch, Tołstoj czy Gandhi. Mieli nawet swoje ulubione przepisy, które pozostały w notatkach czy pozostawionych książkach kucharskich.

Rynn Berry w swojej książce "Słynni wegetarianie i ich ulubione przepisy" podaje ciekawe receptury kulinarne sławnych ludzi. Znajdziemy tam np. pudding migdałowy według przepisu Leonardo da Vinci.

Składniki

Reklama

Aby go przygotować, potrzebna będzie szklanka łuskanych migdałów, 3 szklanki pokrojonego w kostki miękkiego chleba, szklankę cukru, 4 szklanki wody i odrobinę wody różanej. 

Sposób przygotowania

Łuskane migdały, chleb bez skórki ucieramy w moździerzu. Dolewamy wody, mieszamy i przecedzamy przez grube sito do garnka. Gotujemy, potem dodajemy cukier. Potrawa powinna być lekko podgotowana, by osiągnęła odpowiednią gęstość. Można dodać do niej wodę różaną.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje