Pulpety cielęce - po 1. roku

Pulpety cielęce
Pulpety cielęce123RF/PICSEL

1. Koperek dokładnie umyj pod bieżącą wodą i posiekaj.

2. Jajko dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem.

3. Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.

4. Do zmielonego mięsa dodaj posiekany koperek, cebulę i jajko.

5. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki, a następnie uformuj z masy niewielkie mięsne kuleczki.

6. Wkładaj klopsiki do ok. 500 ml wrzątku i gotuj do miękkości.

7. Podawaj z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną oraz surówką ze świeżych warzyw.

Jak zrobić szwedzkie klopsiki? Prosty przepisInteria Kulinaria
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas