Pulpety rybne

Sposób na rybę.

Składniki na 8 porcji:

Reklama

- 1 kg filetów z ryb,
- 10 dag bułki pszennej,
- 1/4 litra mleka,
- 2 jajka,
- cebula,
- kilka łyżek oleju,
- włoszczyzna, sól, pieprz,
- koncentrat pomidorowy.

Przyrządzanie:

Filety rybne umyć, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso ryb i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto. Dodać do masy rybnej. Dodać jajka, przyprawy. Masę wyrobić.
Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić. Wrzucić do litra wody, dodać łyżkę oleju, sól i pieprz. Gotować około pół godziny. Z masy rybnej wyrabiać okrągłe pulpety, wrzucać je do wywaru i gotować około 15 minut.
Wyjąć, dodać do wywaru koncentrat pomidorowy. Gotować kilka minut. Pulpety wyłożyć na talerz, polać sosem.
Porcja - 260 kcal
Czas przygotowania: 65 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje