Pulpety z makaronem

Wyjątkowo sycące danie!

Składniki:

  • makaron spaghetti
  • 25 dag pomidorków koktajlowych
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju czosnkowego
  • 5 dag orzeszków piniowych

Reklama

Pulpety:

  • 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 3 łyżki bułki tartej
  • cebula
  • olej do smażenia
  • sól pieprz

Przygotowanie:1 Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszaj z jajkiem, parmezanem, bułką tartą, podsmażoną cebulą, solą i pieprzem. Formuj niewielkie kulki, a następnie smaż je na rozgrzanym oleju.2 Makaron gotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół. Natkę pietruszki, orzeszki, olej czosnkowy sól i pieprz włóż do miski i zmiksuj blenderem.3 Na oleju podsmaż pomidorki, dodaj do nich pulpeciki i pesto z pietruszki, przypraw do smaku, a potem całość duś 5 minut. Sos podawaj z ugotowanym makaronem udekorowany natką pietruszki


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje