Puszysty krem migdałowy

Noworoczny deser.

Składniki:

  • Serek mascarpone 750 g
  • Śmietanka kremówka 36% 500 ml
  • Masa kajmakowa np. Bakalland 1 opakowanie
  • Migdały łuskane np. Bakalland 50 g
  • Migdały w płatkach np. Bakalland 75 g

Przygotowanie:

1. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno mikserem. Serek mascarpone dokładnie mieszamy z ¾ masy kajmakowej, która znajduje się w puszce. Łączymy obie masy przekładając bitą śmietanę delikatnie do masy mascarpone, tak by całość nie straciła puszystości. Masę nakładamy warstwami do małych pucharków lub szklaneczek - warstwa kremu, następnie warstwa pokruszonych migdałów, kolejna warstwa kremu, na to odrobina samego kajmaku.

Reklama

2. Na koniec deser posypujemy płatkami migdałowymi.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje