Puszysty sernik na zimno

Ulubione ciasto wielu Polaków, tym razem, bez pieczenia!

Składniki:

  • 1/2 l kremówki
  • 3 serki waniliowe
  • 4 łyżki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżeczki żelatyny

Reklama

Na wierzch: owoce, galaretka

Przygotowanie:

Śmietanę ubij na sztywno z cukrem, miksując dodaj serki, wlej przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody i miksuj, aż się połączy z masą.

Masę wylej do formy i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Gdy stężeje, ułóż na niej owoce, zalej zastygającą galaretką. Ponownie schłodź, by stężała.

Dowiedz się więcej na temat: Sernik na zimno | Masa | biszkopt | na zimno | piekarnik | zimno | puszyste | puszystych

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje