Pyszne ciasto marchewkowe

Tak pyszne, że trudno się mu oprzeć!

Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

W misce połączyć mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon oraz szczyptę soli.

Jaja utrzeć z cukrem. Dodać olej i dalej ubijać.

Dodać suche składniki i całość wymieszać, aż składniki połączą się.

Do masy dodać startą marchew.

Powstałą masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec 50 minut w 180 stopniach.

Po wyjęciu ostudzić i przekroić ciasto na dwie części.

Składniki na krem połączyć i wymieszać, aż powstanie kremowa masa.

Gotowym kremem przełożyć blaty.

Na wierzch posypać posiekane orzechy włoskie i ciasto umieścić w lodówce na kilka godzin.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas