Pyszne krokiety

Zrób krokiety z mięsnym farszem. Smakują doskonale!

Są pyszne!
Są pyszne! 123RF/PICSEL

Mięso z rosołu obierz dokładnie z kości i chrząstek. Zachowaj też nieco skórek z kurczaka. Dzięki temu farsz nie będzie suchy. Zmiel mięso przez maszynkę albo poszatkuj blenderem. Do praw do smaku solą, pieprzem. (Jeśli lubisz, możesz też dodać oregano, majeranek albo natkę pietruszki). Dodaj 1 jajko i łyżkę bułki tartej. Wymieszaj.

Zmiksuj składniki na ciasto naleśnikowe: mąkę, 2 jajka oraz mleko. Usmaż naleśniki. Na każdy naleśnik nałóż porcję farszu i zawiń brzegi do środka, formując krokieta. Każdy krokiet zanurz w rozbełtanym jajku i obtocz w bułce tartej. Rozgrzej olej i smaż krokiety ze wszystkich stron na złoto.  

Jak zrobić krokiety ziemniaczane?Interia Kulinaria
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas