Pyszności z piekarnika

Gorąca, aromatyczna i pożywna

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 2 czerwone papryki
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/3 szkl. oliwy
  • sól

Reklama

Przygotowanie:

1. Ziemniaki oraz marchewki obierz, włóż do lekko posolonej wody. Ugotuj na półtwardo. Potem warzywa odcedź, pokrój w grubsze plasterki. Papryki oczyść z pestek, strąki pokrój w paski. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.

2. Wszystkie przygotowane wcześniej warzywa wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem oraz ziołami. Polej oliwą, przełóż do formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. C. Piecz 35-40 minut. Jeśli chcesz, 15 minut przed końcem posyp warzywa startym żółtym serem.

Jeśli nie lubisz któregoś ze składników możesz go oczywiście zastąpić innym warzywem np. pomidorami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje