Pyszny sernik

Sernik jest królem ciast, najszybciej znika z talerzyków. Wypróbuj nowy przepis i zaskocz domowników niepowtarzalnym smakiem.

Smakuje doskonale
Smakuje doskonale 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Ser zmiksować z cukrem waniliowym, żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia, miodem i kurkumą. Dodać białka, siekane migdały oraz siekany agrest. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć masę serową. Piec w temperaturze 180 stopni C przez 50 minut. Gdy będzie gotowy wyłączyć i zostawić w piekarniku, aby powoli ostygł. Można posypać lub polać czekoladą. 

Zmysłowe smaki: Sernik z mascarpone na migdałowym spodzieInteria.tv
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas