Quiche z brokułami i marchewką

Na śniadanie, obiad i kolację!

Podasz ją na zimno i na gorąco. Ta przepyszna, wytrawna potrawa pochodzi z Francji, ale ma mnóstwo fanów w Polsce. Jej bazowymi składnikami są jajka i śmietana. Quiche możesz wykonać w ceramicznych, okrągłych, dużych lub małych formach używając różnych dodatków tj. boczek, szynka, żółty ser, warzywa. Twarożek i warzywa zawsze tworzą wyśmienitą kompozycję smakową. Marka Mój Ulubiony proponuje pyszną Quiche z brokułami i marchewką przygotowaną na bazie twarożku kanapkowo-sernikowego. Inwencja należy do Ciebie.

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego 200 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój ulubiony
  • 2 jajka
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g śmietany 18%
  • sól i pieprz
  • ok 250 g różyczek brokuła
  • 1 średnia marchew

Przygotowanie:

Reklama

1. Warzywa lekko podgotować na parze, powinny być al dente. Ciastem francuskim wyłożyć formę do zapiekania. Twarożek dobrze wymieszać z jajkami, śmietaną, startym czosnkiem, ziołami, doprawić solą i pieprzem, wylać na ciasto.

2. Na masie ułożyć warzywa. Piec ok 25 minut w 200 stopniach C.

Smacznego!


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje