Rabarbarowa panna cotta

Rabarbar znakomicie smakuje w połączeniu np. z truskawkami. Możesz na wierzchu kremowej pianki ułożyć kilka cząstek truskawek. Świetnie dopełnią całość.

Panna cotta z rabarbarem
Panna cotta z rabarbarem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rabarbar umyj i oczyść, pokrój na małe kawałki. Włóż do rondelka, dodaj wodę i cukier. Gotuj ok. 15 minut, aż rabarbar się rozgotuje. Gdy zacznie tworzyć jednolitą masę, zestaw z ognia i wystudź, dodaj syrop malinowy. 

2. Wlej do rondelka śmietanę, dodaj cukier waniliowy i podgrzewaj. Mleko wlej do szklanki, wsyp żelatynę, wymieszaj, aż napęcznieje, dodaj do ciepłej kremówki. Energicznie mieszaj. Odstaw. 

3. Przygotowany rabarbarowy mus nakładaj do miseczek, a na wierzchu porcję kremowej pianki. Wstaw do lodówki.

Zmysłowe smaki: Panna cottaInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas