Rabarbarowy sernik

Będzie smakował każdemu!

Składniki:

Spód:

  • 20 dag mąki krupczatki
  • 15 dag masła
  • 2 żółtka
  • 6 dag cukru pudru

Reklama

Masa:


  • 50 dag rabarbaru
  • 2 łyżki cukru
  • 80 dag twarogu sernikowego
  • 25 dag cukru pudru
  • 4 żółtka
  • 6 białek
  • 10 dag masła
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • 5 kropli olejku waniliowego

Przygotowanie:

1 Składniki ciasta połącz. Chłodź 30 minut. Ciastem wyklej formę, piecz 15 minut w temp. 180°C.

2 Rabarbar pokrój, wymieszaj z cukrem. Twaróg utrzyj z masłem, cukrem, żółtkami, budyniem, olejkiem. Białka ubij, dodaj. Dodaj rabarbar i białka, wymieszaj, wylej na spód, piecz 50 minut w 160˚C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje