Racuszki z jabłkami

Z bitą śmietaną.

Składniki:

- 0,5 kg jabłek,
- 200 ml śmietanki kremówki,
- 3 łyżki cukru,
- 250 ml mleka,
- 3 jajka,
- 1 szklanka mąki,
- szczypta soli,
- olej

Przygotowanie:

Mleko zmiksować z żółtkami jajek, mąką, solą i cukrem. Dodać ubite białka delikatnie mieszając. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Masę połączyć z jabłkami. Olej rozgrzać na patelni, porcjami nakładać ciasto. Smażyć na złoty kolor. Podawać z bitą śmietaną.
Czas przygotowania 0,5 h.
Przepis na 5 osób.

Dowiedz się więcej na temat: jabłka | dania na słodko | racuchy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje