Racuszki ziemniaczane

Danie z gotowanych ziemniaków.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

Składniki:
- 0,5 kg. ugotowanych ziemniaków,
- 2 jajka,
- 2 łyżki siekanych ziół,
- 3 łyżki mąki,
- 2 łyżki śmietany 18 proc.,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Dobrze schłodzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Ziemniaki połączyć z żółtkami jajka, śmietaną, mąka i ziołami wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i połączyć z masą ziemniaczaną delikatnie mieszając. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Czas przygotowania 40 min.
Przepis na 6 osób

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Wypróbuj też:

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas