Ratatuj z grilla

Warzywa można przygotować wcześniej. Potem trzeba je tylko dłużej podgrzewać, aby całe danie było gorące.

Składniki:

  • po 2 żółte i czerwone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • 2 cukinie
  • 250 g pomidorków cherry
  • 200 g sera feta lub ricotta
  • 2 łyżki oliwy
  • 6 ząbków czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • świeży tymianek

Reklama

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Umyj i pokrój papryki w kawałki, cukinie w plasterki, pomidorki na pół. Cebule obierz, pokrój w pióra. Obierz czosnek.

2. Wrzuć wszystkie warzywa do miski, dodaj oliwę, przypraw do smaku i wymieszaj.

3. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i ułóż na niej warzywa. Grilluj je 20 minut lub do czasu, gdy będą miękkie.

4. Wyjmij warzywa z piekarnika, rozłóż do żaroodpornych miseczek. Na każdej porcji ułóż kawałki fety. Wstaw je do piekarnika na 2-3 minuty, aby ser się podgrzał. Przed podaniem udekoruj gałązkami tymianku.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje