Risotto borowikowe z serem

Gdy przygotujemy je z własnoręcznie zebranych grzybów, smakuje jeszcze lepiej.

Składniki:

  • 35 dag borowików
  • 10 dag podgrzybków
  • 15 suszonych podgrzybków
  • po szklance ryżu, białego wytrawnego wina i wywaru warzywnego
  • 2 cebule
  • pół kostki masła
  • 3 łyżki startego sera
  • pieprz
  • vegeta

Reklama

Przygotowanie:

Suszone grzyby namocz w gorącej wodzie. Odcedź (wywar zachowaj), pokrój. Grzyby świeże pokrój, usmaż na połowie masła.

Cebule pokrój, przesmaż na maśle. Dodaj suszone grzyby, podsmaż. Dodaj ryż, zeszklij. Wlej wino. Gdy ryż je wchłonie, gotuj, podlewając wywarami z grzybów i warzyw. Dodaj usmażone grzyby i ser, przypraw.


Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: risotto | przepis | ser

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje