Risotto szpinakowe

Takim daniem przekonasz nawet przeciwników szpinaku!


Składniki: 20 dag ryżu, pół kg mrożonego szpinaku, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki masła, 1/3 szklanki mleka, garść orzechów włoskich, około pół litra bulionu warzywnego, 10 dag białego sera.

Reklama

Połowę masła stop w rondlu, dodaj szpinak i posiekany czosnek, wlej mleko, duś 5-8 min. Przypraw, dodaj uprażone na suchej patelni orzechy, połącz.

W drugim garnku stop resztę masła, wsyp ryż, podpraż. Gotuj, wlewając stopniowo bulion. Ryż połącz ze szpinakiem, posyp pokruszonym serem.

Czas przygotowania 30 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,40 zł.

Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa

Spróbuj też przepisy na:
Kolorowe risotto
Risotto z prawdziwkami
Risotto porowo-grzybowe

Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: risotto | przepis | przepisy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje