Risotto z kurczakiem i grzybami

Sycący, aromatyczny posiłek obiadowy.

Risotto z grzybami
Risotto z grzybami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Suszone grzyby dobrze opłukać i namoczyć w wodzie, następnie pokroić na drobniejsze kawałki.

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle klarowanym. Posolić, dodać ryż, grzyby i wymieszać.

Dolać następnie bulion. Gotować razem ok. 10-15 minut.

Pieczarki i paprykę pokroić w kostkę i dodać do risotto.

Przecisnąć czosnek przez praskę i wlać wino.

Cały czas gotować bez pokrywki i mieszać co chwilę. Gdy ryż wchłonie składniki, odstawić z palnika. Doprawić jeszcze potrawę do smaku i oprószyć pieprzem. Odstawić na około 15 minut, potem można już nakładać na talerze, po podaniu posypać natką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas