Risotto z łososiem i dymką

Risotto nieco mniej klasyczne. Tym razem spróbuj przygotować je nie z mięsem, ale z rybą. Smakuje równie świetnie, a jest mniej kaloryczne.

Składniki:

  • 200 g ryżu
  • 8 dag parmezanu
  • 40 dag filetów z łososia
  • 4 młode dymki
  • oliwa z oliwek
  • suszone pomidory
  • 80 ml śmietany
  • rukola
  • cytryna

Reklama

Przygotowanie:
Ryż ugotuj wg przepisu. Nie wsypuj jeszcze parmezanu.  40 dag filetów z łososia pokrój w grubszą kostkę.

Na 2 łyżkach oliwy podsmaż 4 młode dymki, łososia oraz 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów.

Podsmażone składniki dodaj do ugotowanego ryżu, dolej 80 ml śmietany do gotowania (18 proc.), wsyp 8 dag tartego parmezanu i wymieszaj.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Na końcu dołóż do potrawy sporą garść umytej i osuszonej rukoli. Każdą porcję oprósz kolorowym pieprzem. Podawaj z ćwiartką, wcześniej wyrolowanej na blacie, cytryny.

Dowiedz się więcej na temat: risotto | pra

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje