Rodzinne grillowanie

Odpowiedni sos podany razem z mięsem wzbogaci jego smak. Dipy można wykorzystać również do warzyw, jeżeli ich smak jest dla nas zbyt delikatny.

Skrzydełka z grilla z sosem czosnkowym

Składniki

  • Skrzydełka
  • Łyżka słodkiej papryki
  • Kilka papryczek chilli razem z nasionami
  • Łyżka rozmarynu
  • Łyżka bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • Łyżka miodu
  • Pół szklanki oleju
  • Sos czosnkowy np. marki Kühne


Sposób przygotowania

Reklama

Skrzydełka myjemy. Do miski wlewamy olej oraz dodajemy pokruszoną papryczkę chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Wszystko mieszamy i marynujemy skrzydełka przez 3- 5 godzin. Pieczemy na grillu i podajemy z sosem czosnkowym.  

















materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje