Rogaliki arachidowe

Najlepsze są kilkanaście minut po upieczeniu.

Składniki Ciasto

  • 55 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2,5 dag świeżych drożdży
  • 7 dag cukru
  • 200 ml mleka
  • 10 dag masła
  • 2 jajka

Składniki Masa

  • 12 dag masła orzechowego
  • 15 dag masy kajmakowej
  • 15 dag kremu czekolad
  • polewa czekoladowa
  • garść orzeszków

Ciasto:

1.Masło roztop. Do mleka wkrusz drożdże.Dodaj łyżkę cukru, 3 łyżki mąki, wymieszaj, odstaw.

Reklama

2. Jajka zmiksuj z cukrem i solą, wlej rozczyn. Mieszając,dodawaj po trochu mąkę, a na koniec masło.Wyrób ciasto, odstaw, aż podwoi objętość.

Nadzienie:

3. Nadzienie: dokładnie wymieszaj wszystkie podane składniki.

4. Ciasto krótko wyrób, podziel na 2 części. Rozwałkuj je na koła grubości 5 mm i potnij na 12 trójkątów. Nakładaj porcje masy, zwijaj rogaliki, mocno zlepiaj. Piecz ok. 15 min w 180ºC. Polej polewą, posyp orzeszkami.

Chwila dla Ciebie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje