Rogaliki arachidowe

Najlepsze są kilkanaście minut po upieczeniu.

Pyszności
Pyszności123RF/PICSEL

Ciasto:

1.Masło roztop. Do mleka wkrusz drożdże.Dodaj łyżkę cukru, 3 łyżki mąki, wymieszaj, odstaw.

2. Jajka zmiksuj z cukrem i solą, wlej rozczyn. Mieszając,dodawaj po trochu mąkę, a na koniec masło.Wyrób ciasto, odstaw, aż podwoi objętość.

Nadzienie:

3. Nadzienie: dokładnie wymieszaj wszystkie podane składniki.

4. Ciasto krótko wyrób, podziel na 2 części. Rozwałkuj je na koła grubości 5 mm i potnij na 12 trójkątów. Nakładaj porcje masy, zwijaj rogaliki, mocno zlepiaj. Piecz ok. 15 min w 180ºC. Polej polewą, posyp orzeszkami.

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas