Rolada nadziewana

Przygotuj i podaj gościom. Będą zachwyceni!

Czas przyrządzenia: ok. 120 minut
Składniki dla: 6 osób

Składniki

  • 1 i 1/2 kg fileta z indyka
  • 40 dag mieszanki mrożonych warzyw:
  • np. marchewki, papryki, fasolki szparagowej
  • 6 łyżek mielonego twarogu
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Warzywa bez rozmrażania włóż do garnka. Zalej posoloną wodą i ugotuj na półtwardo. Odcedź, osącz i wystudź. Filet opłucz, wytrzyj i rozetnij na płat. Mięso rozbij,natrzyj sokiem cytrynowym. Oprósz solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Usmaż na szklisto na łyżce masła. Ugotowane warzywa wymieszaj z podsmażoną cebulą i czosnkiem. Połącz z twarogiem. Przypraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie, zwiń. Roladę zepnij wykałaczkami.W brytfance rozgrzej resztę masła, szybko obsmaż na nim roladę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz 90 minut. Na 20 minut przed końcem pieczenia wierzch rolady posmaruj miodem wymieszanym ze słodką papryką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje