Rolada z kremem i bezą

Białka ubij z solą. Dodaj cukier, żółtka, obie mąki.

Rolada z kremem i bezą
Rolada z kremem i bezą123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki na 8 porcji:

Ciasto:

  • jajka
  • 3 dag mąki pszennej
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • 8 dag cukru
  • szczypta soli

Krem:

  • 35 dag serka mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

1. Białka ubij z solą. Dodaj cukier, żółtka, obie mąki. Zmiksuj. Masę wylej na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Gorący biszkopt przykryj ścierką i zwiń.

2. Serek zmiksuj z cukrem i podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao. Roladę posmaruj kremami, zwiń. Resztą kremu posmaruj wierzch, posyp bezami i czekoladą.

Czas przygotowania: ok. godziny

Zmysłowe smaki: Oponki seroweInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas