Rolada z kremem i owocami

Pyszna i delikatna. W sam raz do kawy!

Rolada z borówkami
Rolada z borówkami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Białka ubij z solą na sztywną pianę, partiami wsypuj cukier, miksuj. Do piany z cukrem kolejno dodaj żółtka. Na koniec wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie przemieszaj. Wylej na wyłożoną papierem formę i piecz w temp. 180°C z termoobiegiem przez 15 minut. 

2. Ciepłe ciasto zwiń, pozostaw do wystygnięcia. Śmietanę ubij, dodaj dżem, całość miksuj chwilę. Wsyp jagody, przemieszaj delikatnie łyżką. 

3. Ciasto ostrożnie rozwiń, rozsmaruj krem. Ponownie zwiń. Roladę posyp cukrem pudrem i jagodami.

Biszkoptowy torcik z kremem i galaretkąInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas