Roladki z indyka ze szpinakiem

Coś dla miłośników dań z drobiu

Czas przyrządzenia: około 2 godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag piersi indyka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 dag szpinaku świeżego lub mrożonego
  • 8 pomidorów suszonych
  • 2 łyżki sera gorgonzola
  • gałka muszkatołowa
  • ok. 6 plastrów sera żółtego
  • jajko
  • szklanka mąki
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, osusz i pokrój na kotlety. Rozbij tłuczkiem na duże, cienkie plastry i posól. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodaj szpinak, pokrojone w kostkę pomidory suszone i ser gorgonzola. Dopraw solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Duś do miękkości. 

2. Na kotlety wyłóż masę szpinakową i przykryj plastrem sera. Ciasno zawiń i zepnij wykałaczkami. Maczaj w roztrzepanym jajku oraz mące i smaż na oleju. Wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C.     

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje