Roladki z kurczaka

Zapiekane roladki z kurczaka.

Składniki:

Reklama

- 2 piersi z kurczaka,
- 4 plastry boczku surowego,
- pół papryki czerwonej,
- pół papryki żółtej,
- pół średniej lub cała mała cukinia,
- 10-12 średnich pieczarek,
- opakowanie pomidorków koktajlowych,
- kilka gałązek natki,
- kilka gałązek tymianku,
- czosnek, sól, pieprz,
- kilka łyżek oliwy,

Przygotowanie:

1. Piersi umyć, osuszyć, przekroić w poprzek aby powstały cztery filety, przykryć folią spożywczą i lekko rozbić uważając aby nie porwać mięsa.
2. Warzywa opłukać, osuszyć. Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki przekroić na pół, paprykę pokroić w paski, natkę posiekać.
3. Cukinię wymieszać z natką doprawić solą pieprzem, czosnkiem. Masę ułożyć na filetach z kurczaka, na masie położyć paski papryki.
4. Mięso zwinąć w roladkę i owinąć w plastry boczku. Spiąć wykałaczką.
5. Roladki ułożyć w naczyniu do zapiekania, obłożyć pomidorkami, pieczarkami, gałązkami tymianku, wszystko polać oliwą, piec około 40 min w 180 stopniach

Jeżeli znasz fajny przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Wasze przepisy:

Piersi z kurczaka w cieście - Aniołek

Kotlety a la Wiesiek

Kurczak, wino i...

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Kobieta INTERIA.PL on Facebook

Dowiedz się więcej na temat: plastry | kurczak | drób

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje