Roladki z łososiem

Pyszna przekąska.

Składniki:

Reklama

Naleśniki:

  • 2 jajka
  • 100 g mąki
  • 1/2 szkl. mleka (może być rozmieszane z wodą)
  • szczypta soli
  • łyżeczka oleju + olej do smaż.

Farsz:

  • 150 g łososia wędz.
  • 1/2 ogórka wężowego
  • 150 g serka kremowego
  • 1/2 cytryny
  • pęczek koperku

Przygotowanie:

1.Składniki ciasta naleśnikowego starannie rozmieszaj lub zmiksuj, odstaw na ok. 15 min. Łososia pokrój, koperek posiekaj, umyty ogórek pokrój ze skórką w cienkie słupki.

2. Na rozgrzanej patelni (ew. lekko natłuszczonej olejem) usmaż naleśniki, ostudź. Każdy posmaruj serkiem, połóż po porcji łososia i ogórka, posyp koperkiem, skrop sokiem z cytryny.

3. Zwiń, a następnie przekrój na 2-3 części. Udekoruj i podaj.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje