Roladki z naleśników

Przygotujesz je w mig!

Składniki Baza

  • 10 placków naleśnikowych (można je przygotować dzień wcześniej)

Składniki Farsz

  • kilka plasterków szynki
  • liście dowolnej sałaty lub szpinaku „baby”
  • 120 g mozzarelli
  • słoiczek pesto bazyliowego
  • 100 g pestek słonecznika
  • listki bazylii
  • 1 pomidor pokrojony na ósemki

Pięć gotowych naleśników posmaruj bazyliowym pesto, posyp posiekanymi orzeszkami. Zroluj dość ciasno i pokrój na części.Każdą zepnij wykałaczką z listkiem bazylii. Na pozostałych naleśnikach rozłóż liście sałaty, plasterki szynki oraz mozzarellii również zroluj. Pokrój na kawałki, zepnij wykałaczkąz kawałkiem pomidora dla dekoracji.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje