Roladki z naleśników

Przygotujesz je w 10 minut!

Czas przyrządzenia: 10 minut
Składniki dla: 4-6 osób

Składniki

  • 10 placków naleśnikowych (można je przygotować dzień wcześniej)
  • Na farsz:
  • kilka plasterków szynki
  • liście dowolnej sałaty lub szpinaku „baby”
  • 120 g mozzarelli
  • słoiczek pesto bazyliowego
  • 100 g pestek słonecznika
  • listki bazylii
  • 1 pomidor pokrojony na ósemki

Sposób przygotowania

Pięć gotowych naleśników posmaruj bazyliowym pesto, posyp posiekanymi orzeszkami. Zroluj dość ciasno i pokrój na części. Każdą zepnij wykałaczką z listkiem bazylii. Na pozostałych naleśnikach rozłóż liście sałaty, plasterki szynki oraz mozzarelli i również zroluj. Pokrój na kawałki, zepnij wykałaczką z kawałkiem pomidora dla dekoracji.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje